vrijdag 30 september 2011

Nog 16 dagen: Dagblog

Schema: Duurloop tempo 1, 80 min.
Invulling: 143 bpm in 1:16:47 over 13,6 km (10,6 km/h)
Muziek: Bettie Serveert – Log 22

Wie schrijft die blijft. Wie een blog bijhoudt, die blijft schrijven. Over hardlopen valt veel te zeggen, maar wanneer je als amateur elke dag iets wil roepen over deze nobele sport, dan loop je snel het risico om in nietszeggendheid te eindigen.

Ik heb twee uitdagingen opgepakt: een marathon gaan lopen, en dagelijks verslag doen van mijn vorderingen. In een blog, want een tweet van 140 tekens is ruim te krap voor mijn breedsprakigheid. Het schrijven helpt mij om m’n loopgedachten te lanceren naar hyperspace, en om een stukje sociale dwang op te bouwen. Daartoe moet het ook wel gelezen worden. En dan moet het nog wel een beetje leesbaar zijn. Klein beetje. Dus niet alleen mijn zweetdruppels uitvergroten op de gloeiende plaat van het wereldleed, maar ook wat ontspannen vertellingen losjes eromheen draperen.


Ik kom meerdere bloggers tegen op mijn weg naar Amsterdam. Maar tot nu toe niemand die elke dag een update plaatst. Wie is er nog meer in de race? Eerst een paar voorbeelden, en laat me maar eens weten wie ik nog gemist heb.

Ook op weg naar Amsterdam:

http://runningmartin.blogspot.com/ uitgebreide update een paar keer per week
http://running-marcel.blogspot.com update een paar keer per week
http://longjohn.punt.nl/ ongeveer wekelijkse update
http://paulmsmit.wordpress.com/ ongeveer wekelijkse update
http://homevilmarathon.blogspot.com/ laatste bijdrage van 7 augustus
http://www.sandertempel.nl/ laatste bijdrage van 1 juli

Andere loopbloggers:
http://blogger.xs4all.nl/groei/category/36648.aspx ongeveer wekelijkse update onder de vrolijke naam Lopersgezwets, ook andersoortige verhalen en achtergronden
http://harrysaki.wordpress.com/ laatste bijdrage van 30 juli

Sites met verzamelde blogs van leden:

En dan de beklagenswaardige bloggers die op weblog.nl zitten. Nederlands grootse blog-platform, met bijna 400.000 betaalde en gratis blogspheres. Al anderhalve maand uit de lucht als gevolg van een catastrofaal mislukte migratie. Ik ben blij dat ik niet de CIO van Sanoma ben. Op 24 augustus meldde de site: “We kunnen ons heel goed voorstellen dat jullie geduld zo langzamerhand op begint te raken. En gelijk hebben jullie.” Dat was dus 5 weken geleden. Zeg maar dag blog.

Zo meldt http://leonloopt.weblog.nl/ van creatieve college Leon ook vandaag “The site you have requested is not installed properly. Please contact the system administrator.” Niet echt zíjn tekst.
http://marathonman.weblog.nl/ idem dito. Sterkte mannen. Ik hoop dat het trainen beter gaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten