donderdag 15 september 2011

Nog 31 dagen: Vlieg er eens uit

Schema: Rustdag
Invulling: Presentaties voorbereiden. Etentje met collega’s
Muziek: Steve Miller – Fly Like An Eagle

De inspanningen op zakelijk gebied van de afgelopen tijd hebben ons gepositioneerd voor de top 2. Top! Op naar de eindpresentatie komende week; nog veel werk te verzetten. Time is running short. Daarnaast acuut nog zoveel leuks te doen voor andere klanten, ik had bijna morgen in Moskou gezeten voor een presentatie en er wordt getrokken of ik niet minstens een half jaar in Parijs wil werken. Oh-la-la! Goed voor m’n Frans, maar de plantjes en V&F hebben ook aandacht nodig.

Altijd een lastige afweging bij klussen ver weg. Voor even kan alles, maar wanneer is het nog rendabel om er een huis en een leven op na te houden in het polderland? Ieders uitdaging in bredere zin: waar ligt de balans bij het bouwen aan je carrière, wandelen in de culturele proeftuin, tijd maken voor sport en ontspanning, vrienden & familie (inclusief zelfgenererend gedeelte), dynamiek versus vastigheid, imago en zelfbeeld?
Wanneer denk je dat je moet bouwen en groeien, risico’s nemen en onzekerheid accepteren, wanneer mag je oogsten en op je lauweren rusten? Onvoorspelbaar; de echte waarde is het gevoel achteraf. Hoe hoger de drempel, hoe groter de kans dat je je geen voorstelling kan maken hoe een stap zijwaarts je daadwerkelijk kan verbreden. Hoe groter ook de verrijking die je het kan opleveren. En dan heb ik het alleen maar over het geestelijke gedeelte. Rust is niet voor iedereen rustgevend.

Er is geen optimaal evenwicht, het kan niet voortdurend en-en zijn, en iedereen worstelt met deze vraagstukken. Puberteit, dertigersdilemma, mid-life crisis, pensioengat, of gewoon radeloos in het gangpad van de supermarkt. De keuzes blijven komen. Het leven kent geen garantie, anders dan de zekerheid dat blijven uitstellen voortdurende frustratie oplevert. Keuzes maken is een eenmalige verwerking, met kans op onverwacht geluk.

Binnenkort maar eens wat meer on topic over hardlopen in het buitenland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten