vrijdag 7 oktober 2011

Nog 9 dagen: Zendingsdrang

Schema: Rustdag
Invulling: Werkdag met regenboog (echt waar)
Muziek: Cutting Crew – Broadcast

De wereld is een schouwtoneel; iedereen komt om in blogs, getweet en mail. Publiek of acteur, waar sta je vandaag de dag? Is bloggen nog van deze tijd, of alweer zooo 2010…

De goede oude tijd. Je zet je neer achter je schrijftafel, scherpt je ganzenveer, en vult het perkament met krullige letters vol persoonlijke aandacht en eerbied. Gummen, bijslijpen en herfraseren. De postiljon verzorgt het transport van je verstilde gedachten terwijl je vooruit droomt over de kerende post van volgende week. Eén brief, één ontvanger, locatie bekend. Privéconversatie op papier.

De betere oude tijd. Je draait de verwarming op zolder hoger. Je start je pc'tje, koffiezetter en mailprogramma. Knarsend schakelt het modem internet in. Een bericht met de belevenissen van de afgelopen tijd, aan de ganse schare achternichtjes en voorlijke neefjes. De eerste reacties kunnen zomaar binnen een uur in je mailbox ploffen. Eén mail, meerdere ontvangers, mailadres bekend. Lezing voor de club.

De beste moderne tijd. Je pakt je laptopje, espressootje, browser en ploft op de bank. Je rammelt er een verhaal uit over de ervaringen van vandaag, on topic fotootje erbij, en hups. Eén blog, voor iedereen, jouw onderwerp. Open voorstelling, iedereen mag in de zaal gaan zitten.

Vandaag de dag. Op de fiets met je telefoon een plaatje maken van een dinges. Twitteren zonder af te remmen dat je een #dinges hebt gezien. Eén tweet, voor iedereen, en iedereen ter wereld kan er zijn eigen #dinges doorheen kwetteren. Een piratenzender met random liedjes. Het publiek acteert, de scripts worden improvisaties, het schouwtoneel is de wereld.
De ontvangstruimte van mijn blog is ruim bemeten. Volgens de statistieken wordt er behalve vanuit Nederland ook naar gekeken vanuit bijvoorbeeld de USA, Rusland, Libië en Colombia. USA snap ik; mijn bloghoster is Amerikaans. Libië, omdat ik een keer over Khaddafi heb geschreven? Colombia vanwege mijn frequente opmerkingen over stimulantia en pilletjes? Tja. From Russia – with love, no doubt. Щ Щ Щ!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten