zaterdag 8 oktober 2011

Nog 8 dagen: Hap slik weg

Schema: Rustdag
Invulling: Pannenkoeken (met vanillevla)
Muziek: Jackson Browne – Running On Empty

Op één been kan je niet lopen, maar op twee trappistjes moet je ook geen wedstrijd willen rennen. Daar kan ik uit eigen ervaring nog aan toevoegen, dat het nuttigen van een half pond drop niet helpt als je een uurtje later een ontspannen rondje wilt lopen.

Al doende leert men. Minimaal twee uur voor een run niet eten, of anders bonkt je gal op en neer als een bowlingbal op een trampoline. Veel water drinken van tevoren, maar gelijkmatig. Pal voor de start nog een halve liter extra. Niet eerder, want dan is je eerste target de dichtstbijzijnde boom.

Rustig drinken bij verversingsposten, met kleine slokjes, want verslikken kost nog meer tijd. Op een warme dag kan je best een bekertje in een plens over je kop uitgieten, maar in het ongelukkige geval van sportdrank verander je terstond in een hollende vliegenstrip.

Voor de aanslag op je energiequotum in een marathon is tussentijdse aanvulling een noodzaak. De snelle voorraad in lever en spieren gaat maximaal twee uur mee. Mijn vetreserve heeft daarnaast een ongelogen capaciteit van 4½ dag doorhollen, maar helaas extreem ten koste van snelheid en fysieke slijtage. Dus ik draag mijn gordel met flesjes sinaasappelsportdrank, als een gedelegeerde ijlbode voor de dopingcontrole. En ik ga experimenteren met gelletjes. Dat klinkt misschien als het oppimpen van een ingedutte slaapkamerbeleving, maar het betreft hier hoogenergetische, halfvloeibare porties prut.

Direct na afloop eet je alleen je eigenwaarde. Maar als je maag doorkrijgt dat de mobiele beproeving voorbij is, komt de honger. Tijdens het lopen geen dieselstank, baklucht of chaneldampen. Maar een paar uur erna gaat een frietje er wel in. Heel gezond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten