woensdag 2 december 2015

De Verbouwing – Het loopt

Inmiddels verblijven wij, met de meeste hoogachting, al drie weken in een vakantieparkje. Langer dan gehoopt, want de zompigheid van afgelopen maand draagt niet bij aan het drogen van de duizenden kilo’s stuuk die worden aangebracht. Maar het loopt. Niet hard, ik zeker niet, wel gestaag. 


Met de winter op de kalender en ontbrekende verwarming schemert het vooruitzicht op een diepvrieskast van een huis. Maar de cv is nu opgehangen, de laatste radiator wordt als alles goed gaat morgen gemonteerd en dan kunnen we stoken. Tot 15 graden, anders droogt de muurafwerking te hard en komen er scheuren in. Aha.

Niet alles gaat goed. Het plafond beneden hoeft alleen te worden bijgetipt, maar we boren eerst nog even een gaatje voor een lamp. Behalve het boorstof zeilt een plaat pleisterwerk van tien vierkante meter mee omlaag, tot werkverschaffing van de stukadoor. Nu moest ie toch al aan de bak in de keuken, alwaar de loodgieter, een etage hoger, het leggen van een afvoerpijp net te diepgaand heeft uitgevoerd. De elektricien meldt zich vandaag ziek met spit. 


De tabberd van de goedheiligman vertoont dit jaar meer zwarte vegen dan het gezicht van zijn verblekende kompaan. We hopen op droog weer. En op de overgang. In de tussentijd proberen we zo goed mogelijk te slapen op de korte momenten dat het even kan.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten