vrijdag 30 maart 2018

Een kwart meer parkeerplaatsen mogelijk met Indiqr

PERSBERICHT

MILJOENENBESPARING MOGELIJK OP PARKEERINFRA
Parkeerruimte in de steden is te duur. Automobilisten zijn veel tijd kwijt en ergernis rijk op zoek naar een passend plekje. Daarna betalen ze een flink tarief terwijl ze naar hun bestemming lopen. De bewoners hebben daarbij te lijden door het lawaai en de vervuiling van de rondrijdende auto’s. De stad zelf geniet wel de parkeeropbrengsten, maar na aftrek van onderhoud en controles is dit veel minder profijtelijk dan commerciële bebouwing. Dit moet anders.

De oplossing is hier. Dankzij een innovatieve ontwikkeling kunnen grote steden binnenkort een kwart meer auto’s kwijt op het bestaande areaal. Met een relatief lage investering kunnen berijders, bewoners en stadsbestuur profiteren van een significante toename van de parkeercapaciteit. We introduceren: Indiqr.
  
Het Indiqr-concept berust op de simpele constatering dat bestuurders (te) veel ruimte reserveren voor instappen en uitparkeren. In Nederland ligt de schroom om strak tegen de lak te parkeren nog veel hoger dan in de zuidelijke metropolen. Hiermee valt al 10% parkeerruimte te winnen. Als er geen ruimte nodig zou zijn om de portieren open te zwenken, dan bespaart dat nog eens 15%, zo wijst onderzoek uit. Dit kan leiden tot een reductie van vier procent in de CO2-doelstellingen.

Indiqr bestaat uit twee componenten: de App en de Tiller. De App (gratis te downloaden) wijst locaties aan bij je bestemming waar auto’s verhoudingsgewijs ruim geparkeerd staan. Eenmaal ter plaatse, schuif je met de Tiller motorvoertuigen netjes tegen elkaar aan, met minimale tussenruimte. De huidige Tiller past goed in de kofferbak; per tweede kwartaal komt een draagbare versie beschikbaar waarmee ook snel extra parkeerruimte gecreëerd kan worden voor motoren of fietsen.


De gebruiker kan in de App ook makkelijk zien waar zijn of haar auto geparkeerd staat, of waarheen door de inzet van andere Indiqr-gebruikers het voertuig inmiddels doorgeschoven is.

Vanaf morgen vinden de eerste proeven plaats in de Randstad. ¼ Meer parkeerplaatsen zal Parkeerbeheer, omwonenden en gebruikers met vreugde vervullen.

EINDE PERSBERICHT
-----------------------------------------
Noot voor de redactie
U kunt zich opgeven als proefgebruiker via een reactie in onderstaande ruimte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten