zondag 23 juni 2024

Halve marathon Roosendaal 2024 – Gratis en niet voor niets

Wat te doen in het weekeinde? De seizoenenklok is sinds nieuwjaar op standje herfst blijven steken; geen weer voor buitenklussen. Aan het einde van de vrijdag dan maar een binnenwerkje opgepakt: plafondrails monteren voor schilderijen. Waarom diepzinnig gaten boren en lastig schuin schroeven als het ook oppervlakkig kan?

De briljante gedachte is om ze te plakken. Dat kan. Er zijn hiervoor speciale rails, met speciale lijm. O, vooruitgang! De illustraties zijn simpel: aan twee kanten een mooi lijmlijntje aanbrengen met het kitpistool, tussen muur en plafond aanduwen en klaar. De realiteit is ook simpel: dat werkt zo niet. Het lijntje wordt een bibberend heuvellandschap, na aandrukken smeurt een deel over het gekleurde behang en vermoedelijk blijft een raildeel onbereikt voor enige relevante plakfunctie. Tegen dubbele kosten van een gewone rail en tegen dubbele tijd, maar lekker bezig geweest en weer een herstelklus in het verschiet.


Vroege zaterdag een rondje mountainbiken, op bezoek in het Tilburgse Stadsbos. Niettegenstaande de suffe naam een verrassend afwisselend parcours! Bijna een Siberische eekhoorn platgereden; achteraf gezien hadden we dat zeker moeten doen volgens de natuurbeschermers. Door de harde bandjes een keer een salto gemaakt (onzichtbaar zinkgat in de modder) en een keer tegen een boomstam gekwakt (hij ging niet opzij). Een mooie sportieve afterglow. Kost niks (donatie aanbevolen) en in anderhalf uur een ander mens (bloed en kneusribben).


Zondag dan eindelijk terug naar de kernactiviteit: hardlopen. Vanwege mijn goede prestatie in de ouwemannensectie vorig jaar, had ik een gratis startnummer. Daar zeg ik geen nee tegen, ook al heb me dit jaar niet in een atletentraining gestort. Gewoon achteraan beginnen, en rustig kijken hoever je komt. Bij de finish, als het goed is. Hemelsbreed honderd meter van de start, maar 21 kilometer omlopen is ook een vak. Met 25 graden komt de zomer plots toch dichtbij. Geen cent gekost en een heerlijk gevoel opgeleverd. Dat zijn de betere investeringen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten